• Majestic Princess care transporta 4.600 de pasageri sosește la Sydney din Noua Zeelandă, iar 20% dintre aceștia suferă de infecții cu coronavirus.
  • Majoritatea acestora au simptome ușoare și au fost izolați în cabine.
  • În New South Wales, 19.800 de cazuri noi au fost depistate în cele șapte zile până vineri.

Un vas de croazieră care transporta aproximativ 800 de pasageri cu COVID-19 pozitiv a acostat sâmbătă la Sydney, Australia, a anunțat presa locală. Nava Majestic Princess, cu aproximativ 4.600 de pasageri și membri ai echipajului, s-a întors din Noua Zeelandă după o croazieră de 12 zile, iar aproximativ 20% dintre aceștia au suferit infecții cu COVID-19, potrivit Sky News.

800 de persoane sunt cazuri confirmate de COVID-19, majoritatea fiind pasageri, a relatat postul de televiziune, citând-o pe Marguerite Fitzgerald, președintele companiei de agrement Carnival Australia.

Ea a adăugat că majoritatea acestora au simptome ușoare și au fost izolați în cabine. Autoritățile au permis pasagerilor pozitivi la coronavirus să debarce de pe navă după sosirea lor și i-au sfătuit să nu ia mijloacele de transport în comun pentru a se întoarce acasă, potrivit radiodifuzorului.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Lucrăm cu toți oaspeții care au fost depistați pozitiv la COVID-19 pentru a-i ajuta să acceseze transport privat și cazare pentru a-și finaliza perioada de izolare”, a declarat Fitzgerald

Statul New South Wales se confruntă deja cu un nou val de COVID-19, cu 974 de pacienți în spitale și peste 7.000 de cazuri raportate în această săptămână.

Întrebată despre comparațiile dintre Majestic Princess și Ruby Princess – care aparține aceluiași operator – dna Fitzgerald a spus: De atunci, noi, ca și comunitate, am învățat multe, mult mai multe despre COVID”

Epidemia vine în contextul în care cazurile de COVID cresc în toată Australia. În New South Wales, 19.800 de cazuri noi au fost depistate în cele șapte zile până vineri.