• La uzinele Chimcomplex este produsă o substanţă dezinfectantă care combate coronavirus
  • Virucidul Chimcomplex a fost certificat de un laborator internaţional din Polonia, iar acum aşteaptă completarea avizului de către Ministerul Sănătăţii din România
  • Din martie, Chimcomplex produce hipoclorit de sodiu de 1,25 % autorizat pentru utilizare bactericidă şi fungicidă

Un virucid care combate coronavirus este produs în România. Substanţa, produsă la uzinele Chimcomplex, a fost certificată de un laborator internaţional din Polonia. Reprezentanţii companiei au solicitat Ministerului Sănătăţii, la începutul lunii iunie, completarea avizului de punere pe piaţă şi pentru utilizare virucidală, dar încă nu au primit „undă verde”.

Din luna martie, la uzinele Chimcomplex din Vâlcea şi Borzeşti este produs un biocid pe bază de hipoclorit de sodiu cu o concentraţie de 1,25 la sută. Acest dezinfectant, conform Organizaţiei Mondială a Sănătăţii, poate fi folosit ca o soluţie virucidă pentru dezinfecţie şi decontaminare în lupta cu COVID-19. Mii de tone pot fi produse în cele două uzine din România. Pentru 600 de litri de substanţă, de exemplu, plăteşti aproximativ 1.150 lei.

Armand Spiru, director comercial Chimcomplex: Acesta poate fi utilizat ca atare sau diluat la o concentraţie de 0,5 la sută în condiţii de siguranţă, folosind un echipament de protecţie simplu. Este folosit pentru dezinfecţia suprafeţelor tari, exterioare şi interioare,fiind recomandat pentru mai multe tipuri de materiale, cum ar fi ciment, mozaic, gresia, linoleum.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Sunt anumite criterii şi sunt anumiţi parametri care trebuie să corespundă. Pe perioada de alertă şi pe perioada de urgenţă, ştiţi, acredităm şi noi dar în special se acreditează de către o comisie de la Ministerul Apărării.