• NN Pensii a investit în grupul sud-african care deține eMag.
  • De asemenea, are acțiuni de peste 1 miliard de lei la Banca Transilvania.
  • Fondurile de pensii private trebuie acum să-și publice rapoartele trimestrial, conform legii.

NN Pensii, care administrează fondurile a două milioane de români, a dezvăluit, conform noii legi, în ce a investit în trimestrul trei din 2020.

Potrivit informațiilor oficiale, NN Pensii a investit 127 de milioane de lei în acțiuni Prosus, grupul sud-african din care face parte eMAG. 97 de milioane de lei la procesatorul francez de plăți Worldline și 92 de milioane la Grifols, o companie farmaceutică din Spania – scrie Ziarul Financiar.

Sunt sume importante, dar nu prind top cinci investiții ale NN Pensii,

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

În vârf e Banca Transilvania – peste 1 miliard de lei investiti acolo. peste 800 de milioane la Fondul Proprietatea, și alte 800 la OMV Petrom. Plus aproape o jumătate de miliard de lei la Romgaz, tot cam atat si la BRD.

Și să nu uităm că această transparență a fondurilor de pensii private, care trebuie acum să-și publice rapoartele trimestrial, nu semestrial, se datorează în principal colegilor de la Ziarul Financiar.

Ei au scris primii despre investițiile NN Pensii în acțiuni Wirecard – un procesator de plăți, care s-a dovedit a fi cea mai mare țeapă din istoria bursei germane.