Unele țări europene au câștigat de pe urma Brexitului. Franța s-a ales cu 2.500 de noi locuri de muncă în domeniul financiar

  • Brexitul i-a adus Franței 2.500 de noi locuri de muncă în domeniul financiar
  • Aproximativ 30.000 de companii franceze exportă în Marea Britanie

Știi deja că Londra rămâne cel mai important centru financiar al continentului chiar și după Brexit. Însă acordul cu Uniunea Europeană nu permite accesul pe piețele din zona euro, cum și-ar fi dorit Boris Johnson, în ceea ce privește serviciile financiare. Unele țări europene au de câștigat, scrie The Guardian.

Principalele orașe care au de câștigat sunt Amsterdam, Dublin, Frankfurt și Paris, care au reușit să atragă companii să rămână active în zona euro. Brexitul i-a adus Franței 2.500 de noi locuri de muncă în domeniul financiar și active de 170 de miliarde de euro.

Aproximativ 30.000 de companii franceze exportă în Marea Britanie, iar mai bine de 3.000 sunt instalate în Regat. Companiile au fost nevoite să se pregătească pentru un Brexit fără acord. Guvernatorul Băncii Naționale a Franței, spune că Brexit-ul a forțat Europa să-și dezvolte autonomia financiară. Cere ca „oportunitatea oferită de Brexit să fie folosită pentru a crea o uniune funcțională a piețelor de capital în UE”.