• Ungaria și-a închis granița pentru aproape toți turiștii străini
  • Doar turiști din Cehia, Slovacia și Polonia mai pot intra în Ungaria
  • Românii nu pot petrece vacanța în Ungaria, dar pot tranzița țara vecină

Nici în Ungaria nu mai e de mers. A închis granițele pentru turiști, ca să se apere de coronavirus. Fac excepție cei veniți din Cehia, Slovacia și Polonia, care au rezervare făcută și test negativ COVID-19.

Guvernul de la Budapesta a decis să nu închidă granițele pentru cei ce vin din statele membre ale Grupului de la Vișegrad. Autoritățile maghiare consideră că cele 3 țări s-au apărat, în perioada primului val al coronavirusului, în strânsă cooperare şi ”cu succes”. Este totuși o decizie pe care Comisia Europeană o consideră discriminatorie, fiind bazată pe naționalitate.

Din păcate, românii care urmau să plece în vacanță în Ungaria vor trebui să renunțe la această călătorie, cel puțin pentru moment. În schimb, românii pot tranzita țara vecină. Testul COVID nu este necesar, însă tranzitul nu trebuie să depășească 24 de ore, iar persoanele să nu prezinte simptome specifice infecţiei cu COVID-19.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

În plus, românii trebuie să prezinte un document din care să rezulte scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

Ți-aș mai spune că rămâne permis accesul românilor care merg spre exemplu la cumpărături, la cel mult 30 km de la graniță, însă aceștia nu pot petrece mai mult de 24 de ore pe teritoriul maghiar.