• Ungaria a atins pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate.
  • Ungaria începe să relaxeze restricțiile.
  • Începând din această dimineață, terasele vor fi redeschise și vor avea program până la ora 21.30.

Ungaria a vaccinat 3,5 milioane de persoane și începe să relaxeze restricțiile. Începând din această dimineață, terasele vor fi redeschise și vor avea program până la ora 21.30. Restricțiile de noapte vor fi valabile de la ora 23.00, a anunțat premierul maghiar Viktor Orban, în cadrul emisiunii „Bună dimineata, Ungaria!” a postului național Radio Kossuth, conform MTI.

Viktor Orban a precizat că la mijlocul săptămânii viitoare, miercuri sau joi, ar putea fi atins și pragul de 4 milioane de persoane vaccinate. Astfel, o gamă largă de servicii va fi accesibilă celor care pot dovedi cu un certificat faptul că sunt imunizați.

După ce Ungaria a atins atins prag al persoanelor vaccinate, pot fi redeschise teatrele, circul, sălile de fitness, patinoarele, grădinile zoologice, spa-uri și piscinele, locurile de joacă în spațiu închis și parcurile de distracții, spațiile închise ale hotelurilor și restaurantelor. Ar putea avea loc evenimente cu dans și muzică, respectiv evenimente sportive, a enumerat Orban, citat de MTI.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
UN ROMÂN E ARESTAT DE TRĂDARE
ORBAN ÎL APĂRĂ PE NETANYAHU
CE TREND ÎNCERCI AZI? QUIET VACATIONING
MAI EȘTI TARE, BUGETARE?
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI

În prezent, Ungaria nu a luat decizia de a vaccina populația cu cârsta cuprinsă între 12-16 ani, deoarece pentru acest lucru este nevoie de teste suplimentare, a adăugat premierul.