Ungaria riscă să piardă banii din PNRR. Viktor Orban nu renunță la legea anti-LGBT nici în fața condițiilor impuse de UE

  • UE nu a aprobat încă planul Ungariei, de 7,2 miliarde de euro.
  • Legea maghiară interzice referirile la homosexualitate în şcoli.
  • Proiectul anti-LGBT al Ungariei ajunge şi în România.
  • Un deputat UDMR va depune în Parlament un proiect de lege similar.

Pe Orban de la Budapesta nu-l poate convinge nimeni şi nimic să dea înapoi cu legea anti-LGBT. Nici măcar banii din PNRR. E gata să renunţe la fondurile de redresare, dacă Bruxelles-ul pune condiții. Comisia Europeană nu a aprobat încă planul de cheltuieli al Ungariei de 7,2 miliarde de euro.

Legea care interzice referirile la homosexualitate în şcoli este contestată în stradă în Ungaria. Mii de oameni au ieşit să demonstreze pentru drepturile persoanelor LGBT.

Acum, această mândrie este diferită de cele anterioare, miza e mai mare. Guvernul ungar a lansat o campanie împotriva homosexualilor în Ungaria. Sunt cam jumătate de milion, deci destul. Și vrem să trăim într-o țară în care oamenii care gândesc diferit sunt acceptați, vrem pace socială, de aceea suntem aici”, a spus Andress Fekete.

Legea de la Budapesta a ajuns şi în România. Zakarias Zoltan, deputat UDMR, va depune la parlament un proiect asemănător. Urmează votul.