• Începe producţia internă de Remdesivir în Ungaria
  • Compania Richter a început fabricarea de doze pentru studiile clinice.
  • Dozele vor fi pentru aproximativ 250 de pacienţi
  • România are șanse mici să producă Remdesivir, anunță Nelu Tătaru.

Ungaria începe producția pentru cel mai promițător medicament împotriva COVID – Remdesivir. Ungaria nu mai are nevoie de Uniunea Europeană ca să facă rost de Remdesivir – a început producția internă. Richter, compania farmaceutică a maghiarilor, a fabricat suficiente doze pentru studiile clinice pentru a trata aproximativ 250 de pacienţi.

Guvernul a contribuit cu 1,1 milioane de euro la producţia medicamentului. Până la sfârşitul lunii, va fi disponibil în suficiente doze pentru a trata peste 800 de pacienţi. De asemenea, este în curs şi fabricarea medicamentului antiviral Favipivir, conform spuselor politicienilor maghiari.

Antibiotice Iași a aplicat pentru patentul de Remdesivir

În România mai sunt 4.000 de doze de Remdesivir primite de la Comisia Europeană, a anunțat Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Alte 12.000 de doze sunt așteptate luna aceasta. Antibiotice Iași a aplicat pentru patentul de Remdesivir, însă va afla abia peste un an dacă îl și primește.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Deocamdată nu putem să producem Remdesivir, începem să producem deocamdată antidiabetice orale și sperăm și Eutirox. Am produs până acum și acel hidroxoclorochină”, a afirmat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.