• Viktor Orban a anunțat că Ungaria începe vaccinarea anti-COVID cu a treia doză, de la 1 august.
  • Vaccinarea va fi obligatorie pentru cadrele medicale.
  • Până joi, Ungaria a inoculat peste 5,55 milioane de locuitori.

Ungaria va oferi opțiunea de a lua o a treia doză de vaccin COVID-19 de la 1 august și va face obligatorii vaccinurile împotriva coronavirusului pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății, a declarat vineri premierul Viktor Orban la radioul de stat, potrivit Reuters.

Orban a declarat că medicii vor decide ce vaccin ar trebui să ia oamenii ca a treia doză, iar aceasta ar trebui să vină la cel puțin 4 luni după a doua injecție, cu excepția cazului în care medicii recomandă altfel.

Citește și A treia doză de vaccin anti-COVID ar putea provoca efecte secundare grave, spune un oficial american

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ungaria, o țară cu 10 milioane de locuitori, a fost printre cele mai rapide țări din Uniunea Europeană în ceea ce privește inocularea populației, fiind singurul stat UE care a implementat pe scară largă vaccinurile rusești și chinezești înainte ca acestea să primească aprobarea autorității de reglementare a blocului comunitar. De asemenea, a folosit vaccinuri fabricate în Occident de Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Până joi, Ungaria a inoculat peste 5,55 milioane de locuitori, în timp ce numărul total de cazuri a crescut la 808.661, cu 30.013 decese. Viktor Orban a mai precizat că în primele zile ale noului an de învăţământ, 1-2 septembrie, copiii cu vârste între 12 şi 16 ani vor avea ocazia să se vaccineze, a anunţat Orban. Premierul maghiar a adăugat că 13-14% dintre copiii de 12-15 ani au fost deja imunizaţi, la fel şi circa 45% dintre adolescenţii de 16-18 ani.