• Parlamentul ungar a dat o lege prin care cuplurile gay nu mai pot adopta copii
  • Familia a fost redefinită în Constituție: „mama este o femeie, tatăl este un bărbat

Parlamentul ungar a adoptat o lege prin care interzice cuplurilor gay sa adopte copii. Măsura a fost propusă de Guvernul condus de Viktor Orban şi a fost votată de partidul FIDESZ, care deţine o majoritate de două treimi în Parlament.

Căsătoria cuplurilor gay este ilegală în Ungaria, însă aceștia puteau adopta, dacă unul dintre parteneri aplica pe cont propriu. Sunt câteva excepții privind persoanele singure, rude ale copilului.

Schimbări în legislație

Viktor Orban a făcut schimbări fundamentale în legislația ungară. În Constituție a fost introdus un nou amendament care definește familia ca fiind „bazată pe căsătorie și pe relația dintre părinte și copil. Mama este o femeie, tatăl este un bărbat”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Persoanele singure vor putea adopta doar cu o aprobare specială din partea Guvernului.

Constituția mai prevede că educația și creșterea copiilor trebuie să fie una conservatoare, în spiritul valorlor naționale și creștine.

Ungaria apără dreptul copiilor de a se identifica cu sexul de la naștere și asigură că educația lor este bazată pe identitatea constituțională națională și valori bazate pe cultura noastră creștină”, este scris.

Împotriva noilor ideologii

Guvernul vede aceste schimbări ca fiind necesare din cauza noilor ideologii din Vest, considerând copiii susceptibili unor schimbări fizice sau de mentalitate nedorite.

Schimbările legislative au fost aspru criticate de grupurile care apără drepturile omului și ale minorităților.

Este o zi tristă pentru comunitatea LGBTQ din Ungaria și pentru drepturile omului”, a comentat David Vig, directorul Amnesty Ungaria.