• Vineri a avut loc Summitul Social al Uniunii Europene la Porto.
  • Ungaria și Polonia au respins includerea expresiei „egalitate de gen” în declarație.
  • Prim-ministrul Croației cere ca Uniunea Europeană să adopte certificatul de vaccinare.

Vineri, în Portugalia, a avut loc Summitul Social al Uniunii Europene. Nu au lipsit tensiunile, provocate de reprezentanții Poloniei și Ungariei. Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au negociat textul publicat după Summitul Social. Inițial, în document era menționată promovarea egalității genurilor.

Ungaria și Polonia s-au opus acestei exprimări, ceea ce a dus la iritarea partenerilor europeni. Dacă Ungaria a avut astfel de probleme pe agendă, vecinii croați s-au concentrat pe turism.

Pemierul croat a cerut să fie pus la punct cât mai repede un sistem pentru libera circulare a cetățenilor Uniunii Europene. Până acum, 30% dintre europeni au primit cel puțin o doză de vaccin.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

„Obiectivul nostru este să creăm condiții astfel încât să avem din nou un sezon turistic, cel puțin la același nivel sau chiar mai bine ca anul trecut. Avem un slogan al departamentului de turism: ‘Să fiți în siguranță în Croația’. Vom face tot ce putem să creștem viteza de vaccinare a cetățenilor pentru a ne asigura că fiecare turist care vine în Croația se simte în siguranță”, a spus Andrej Plenkovic, prim-ministrul Croației.