• Ungaria a ajuns la un acord cu Sinopharm pentru a cumpăra vaccinuri anti-COVID-19.
  • Ungaria a parafat acordul cu Sinopharm, deoarece consideră că distribuirea vaccinurilor achiziționate de UE este prea lentă.
  • Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban a mai spus că al doilea val al pandemiei a atins apogeul în Ungaria.

Ungaria a ajuns la un acord cu Sinopharm din China pentru a cumpăra vaccinuri împotriva coronavirusului dezvoltate de companie, a declarat joi șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, potrivit Reuters.

Gergely Gulyas a mai spus într-un briefing guvernamental că al doilea val al pandemiei a atins apogeul în Ungaria, iar noile infecții au scăzut, dar restricțiile nu pot fi încă ușurate.

Ungaria a încheiat, așadar, acordul cu compania chineză Sinopharm pentru a cumpăra doze de vaccin anti-Covid produs de aceasta, deoarece consideră că distribuirea vaccinurilor achiziționate de UE este prea lentă.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Gergely Gulyas a spus că vaccinurile din cadrul programului Uniunii Europene vin într-un ritm prea lent, fiind livrate săptămânal sub 100.000 de doze, și, astfel, Guvernul de la Budapesta va continua să suplimenteze rezerva de vaccin din Rusia și din China.

Sunt așteptate un milion de doze

„Practic, am semnat o înțelegere cu Sinopharm. Primul transport ar putea avea până la un milion de doze”, a declarat Gulyas. Până joi, 14 ianuarie, Ungaria a primit 130.000 de vaccinuri Pfizer și Moderna, administrate la 96.000 de persoane, potrivit lui Gulyas.

Joi, Ungaria, cu o populație totală de aproximativ 10 milioane, a raportat 347.636 cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, cu 11.066 decese. Aproape 5.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt în prezent spitalizate, ceea ce pune o presiune asupra sistemului de sănătate.