• Barurile și terasele s-au redeschis în Ungaria.
  • Ungaria a atins target-ul de 3,5 milioane de cetățeni vaccinați cu prima doză.
  • Italia redeschide de luni unele restaurante, teatre și săli de sport.
  • Britanicii au protestat pașnic sâmbătă împotriva lockdown-ului.

Tot mai multe țări își încep drumul spre normalitate. Ungaria tocmai ce și-a redeschis barurile și terasele. Așa că, zeci de oameni au ieșit să se bucure de relaxarea.

Dominika Alapi, rezidentă la Budapesta: „Sunt sigură că de astăzi voi vizita toate locurile în care nu am putut să merg în ultimele șase luni. Se simte ca o eliberare.”

Relaxarea a fost posibilă după ce Ungaria și-a atins primul target din campania de vaccinare. Mai exact, 3,5 milioane de maghiari vaccinați cu cel puțin o doză.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Abel Zsendovits, proprietar de bar: „A trebuit să-mi păstrez spiritul, a fost foarte greu. A trebuit și să-mi motivez angajații să reziste, să le spun că va veni momentul în care putem trăi și munci din nou. Am trecut prin momente foarte dificile și sper cu adevărat că s-au terminat acum.”

Italia este și ea pe lista țărilor care încep să renunțe la restricții. De mâine își redeschide treptat restaurantele, teatrele, sălile de sport și piscinele. Însă, nu toți se bucură de acest privilegiu. Britanicii au ieșit să protesteze pașnic împotriva lockdown-ului.

În Marea Britanie, campania de vaccinare a mers ca pe roate până acum. Deși terasele și magazinele s-au redeschis luna aceasta, britanicii așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă în restaurante, cinematografe și pe stadioane.