• La capitolul energetic, a spus Peter Szijjarto, obiectivul strategic este accesarea de noi resurse financiare pentru proiecte cum ar fi dezvoltarea infrastructurii în vederea creşterii rolului gazului azer în regiune.
  • Aprovizionarea Ungariei cu gaz natural este sigură datorită unor ţări de tranzit de încredere precum Bulgaria.
  • Nikolay Milkov a reiterat faptul că Bulgaria va depune toate eforturile pentru a obţine aderarea la 1 octombrie.

Szijjártó declară că este „teribil” că Bulgaria nu a primit undă verde pentru aderarea la spaţiul Schengen.

„În ceea ce ne priveşte, vom continua să insistăm ca standardele duble să nu fie aplicate. Nu vom permite ca toate criteriile subiective să înlocuiască criteriile obiective. Bulgaria îndeplineşte în mod obiectiv criteriile de aderare la Schengen”, a mai spus oficialul.

La rândul său, ministrul Nikolay Milkov a reiterat faptul că Bulgaria va depune toate eforturile pentru a obţine aderarea la 1 octombrie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

„Nu avem încă o astfel de dată, dar este o dată pe care ne-am stabilit-o ca obiectiv, cu condiţia ca tot ceea ce planificăm să fie îndeplinit, data este realistă în acest sens”, conchide oficialul bulgar.

Aprovizionarea Ungariei cu gaz natural este sigură datorită unor ţări de tranzit de încredere precum Bulgaria, ţară prin care Ungaria a primit, anul trecut, 4,8 miliarde de metri cubi de gaz, a mai spus ministrul ungar la conferinţa de presă. Potrivit acestuia, având în vedere dubla ameninţare a războiului din Ucraina şi a presiunii migraţiei dinspre sud, cooperarea firească între Budapesta şi Sofia devine şi mai valoroasă.