• Cîţu: România recunoaşte certificatul de vaccinare din Ungaria
  • Kelemen Hunor: România va semna acord cu Ungaria
  • Maghiarii vaccinaţi cu Sputnik sau Sinovac vor fi primiţi în România

România iese din rândul Europei si recunoaşte vaccinurile rusesc şi chinezesc. Asta înseamnă că maghiarii vaccinaţi cu Sputnik sau Sinovac nu vor avea nicio problemă să vină la noi în ţară, iar şeful UDMR, Kelemen Hunor, anunță că în câteva zile va fi semnat acordul dintre Bucureşti şi Budapesta pentru recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare.

„Nu ştiu dacă se va semna, în acest moment noi recunoaştem certificatul de vaccinare din Ungaria, Ungaria le recunoaşte pe ale noastre, aici este discuţia Ministerului Afacerilor Externe dacă este nevoie neaparat să semnăm un acord sau nu”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Iohannis: „Stăm extraordinar de bine cu campania de vaccinare”

În altă ordine de idei, România a prins joi 100.000 de vaccinaţi, promisă încă din a doua jumătate a lunii aprilie. „Am promis, am făcut! România, hai că se poate!”, a scris euforic premierul Cîţu pe Facebook. Şi preşedintele Iohannis a anticipat succesul încă de dimineaţă.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Suntem în situația bună de a avea suficiente doze pentru această etapă. În România, stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. Azi vom 100.000 de persoane vaccinate într-o singură zi. Cifrele sunt, pe zi ce trece, din ce în ce mai bune, dar nu vreau să ne amăgim singuri. Pandemia nu a dispărut”, a afirmat președintele Iohannis.

La teste puţine, ai cazuri puţine. Săptămâna trecută au fost făcute cele mai puține teste pentru COVID din ultimele 4 luni, iar rata de pozitivare a fost de circa 7%. Autorităţile mai au o provocare. Să-i convingă pe seniori să se vaccineze. Pe principiul „oricum vom muri“, 85% dintre vârstnici refuză să facă vaccinul.