Uniunea Europeană a încheiat un nou acord cu Pfizer. Va cumpăra alte 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Uniunea Europeană a încheiat un nou acord cu Pfizer. Va cumpăra alte 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid Foto: Profimedia
  • Iniţial, UE a cumpărat 300 de milioane de doze de la Pfizer în luna noiembrie
  • Statele din Uniunea Europeană au plasat deja comenzi pentru 200 de milioane de doze, care urmează să fie livrate anul acesta
  • Recent, producătorii de vaccin au anunţat întârzieri ale livrărilor de vaccin anti-Covid

Uniunea Europeană a încheiat un nou acord cu Pfizer şi BioNTech pentru 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, relatează Reuters.

Iniţial, UE a cumpărat 300 de milioane de doze de la Pfizer în luna noiembrie şi ulterior a anunţat un alt acord preliminar pentru alte 300 de doze pe 8 ianuarie.

Un oficial european, implicat în negocierile cu Pfizer, a spus că statele din Uniunea Europeană au plasat deja comenzi pentru 200 de milioane de doze, care urmează să fie livrate anul acesta. Negocierile pentru data la care vor fi livrate celelalte 100 de doze sunt încă în curs.

Executivul UE a fost criticat în termeni dur în ultimele săptămâni, după ce producătorii de vaccin, inclusiv Pfizer, au anunţat întârzieri pentru livrările de vaccin anti-Covid în primele luni ale anului.