• Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a amenințat că va bloca exporturile de vaccinuri către Regatul Unit și nu numai
  • Campania de vaccinare din UE a fost ceva mai lentă în comparație cu cea a britanicilor
  • Uniunea Europeană se confruntă cu al treilea val al pandemiei cu mai puțin de o zecime din populație vaccinată

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a amenințat că va bloca exporturile de vaccinuri către Regatul Unit și nu numai. Sky News relatează că sunt vizate și alte țări care au o rată mare de vaccinare.

Campania de vaccinare din UE a fost ceva mai lentă în comparație cu cea a britanicilor. Astfel, 25 de milioane de adulți au primit cel puțin prima doză, dintr-o populație de aproximativ 68 de milioane de oameni. Deci în jur de 37% din populația Regatului Unit a primit cel puțin o doză.

Comparativ, aceeași rată scade la doar 9,8% în Uniunea Europeană, conform datelor prezentate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. Un factor ce a influențat aceste cifre este faptul că autoritățile din insulă au aprobat în regim de urgență vaccinurile.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Astfel, Uniunea Europeană se confruntă cu al treilea val al pandemiei cu mai puțin de o zecime din populație vaccinată. În aceste condiții, Ursula von der Leyen a declarat că e posibil să oprească exporturile către țările care au deja o rată mare de vaccinare, inclusiv Regatul Unit.

„Suntem în criza secolului. Vom reflecta dacă exporturile către țări care au rata de vaccinare mai mare decât noi sunt încă proporționale”, a spus președintele Comisiei Europene.