Uniunea Europeană amenință că va bloca exporturile de vaccinuri către Regatul Unit

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a amenințat că va bloca exporturile de vaccinuri către Regatul Unit și nu numai. Sky News relatează că sunt vizate și alte țări care au o rată mare de vaccinare.

Campania de vaccinare din UE a fost ceva mai lentă în comparație cu cea a britanicilor. Astfel, 25 de milioane de adulți au primit cel puțin prima doză, dintr-o populație de aproximativ 68 de milioane de oameni. Deci în jur de 37% din populația Regatului Unit a primit cel puțin o doză.

Comparativ, aceeași rată scade la doar 9,8% în Uniunea Europeană, conform datelor prezentate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. Un factor ce a influențat aceste cifre este faptul că autoritățile din insulă au aprobat în regim de urgență vaccinurile.

Astfel, Uniunea Europeană se confruntă cu al treilea val al pandemiei cu mai puțin de o zecime din populație vaccinată. În aceste condiții, Ursula von der Leyen a declarat că e posibil să oprească exporturile către țările care au deja o rată mare de vaccinare, inclusiv Regatul Unit.

„Suntem în criza secolului. Vom reflecta dacă exporturile către țări care au rata de vaccinare mai mare decât noi sunt încă proporționale”, a spus președintele Comisiei Europene.

Exit mobile version