• Uniunea Europeană ameninţă cu amenzi companiile mari de tehnologie
  • UE doreşte ca firmele mai mici să poată fi competitive
  • Între timp, Twitter a primit o amendă de 450.000 de euro în Irlanda

Google, Apple sau Facebook sunt ameninţate cu amenzi mari de Uniunea Europeană. Comisia Europeană a prezentat marţi două noi articole de legislaţie care privesc companiile mari de tehnologie.

Este o dorinţă mai veche a Uniunii de a opri dominaţia giganţilor din tech şi de a le permite companiilor mai mici să aibă o şansă. Unul dintre articolele legislative face referire la căutările preferenţiale. Apple, de exemplu, promovează propriile aplicaţii în dauna altora.

Cu noua lege, dezvoltatorii mai mici vor deveni mai vizibili. De asemenea, Comisia Europeană le va impune producătorilor de smartphone-uri să permită dezinstalarea tuturor aplicaţiilor care vin preinstalate pe device-uri. 

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Thomas Vinje, partener Clifford Chance: „Există o mare frustrare din partea multora, inclusiv a Comisiei Europene, a parlamentului, a statelor membre şi a multor altora cu privire la eşecul în a exista o lege a competiţiei şi un mod de a impune o competiţie.”

Şi dacă te gândeşti că marile companii nu riscă nimic, află că UE a avertizat că sancţiunile pentru încălcarea prevederilor pot fi de până la 10% din veniturile anuale. Twitter a păţit-o deja, va trebui să plătească 450 de mii de euro. Asta pentru că în 2019 nu a informat în primele 72 de ore după ce a identificat un furt de date.