• Uniunea Europeană, inclusiv Germania și Franța, au propus formarea unei unități militare care să fie la dispoziția UE.
  • 14 țări europene își doresc o unitate specială militară la nivelul UE.
  • O primă astfel de încercare a avut loc în urmă cu 20 de ani.

14 state din Uniunea Europeană doresc formarea unei unități militare care să fie la dispoziția Uniunii Europene, reprezentând o forță de răspuns rapid care ar putea interveni în crizele internaționale, potrivit Reuters, care citează un oficial european de rang înalt. În momentul de de față, 14 țări doresc o unitate specială militară la nivelul UE, iar acestea sunt Austria, Belgia, Cipru, Republica Cehă, Germania, Grecia, Franța, Irlanda, Italia, Luxemburg, Țările de Jos, Portugalia, Slovenia și Spania.

Această unitate specială ar număra 5.000 de soldați, carora li s-ar putea alătura nave și avioane, pentru a ajuta guvernele străine democratice care au nevoie de ajutor urgent.

Prima astfel de propunere a avut loc în în urmă cu 20 de ani, mai exact în 1999, dar UE a înființat o unitate cu grupuri de luptă de 1.500 de persone, pentru a răspunde la crize internaționale, abia în 2007. Însă, aceste grupuri nu au fost însă niciodată folosite.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Chiar dacă UE a depinde în momentuld e față de NATO, Donald Trump le-a cerut liderilor europeni să facă mai mult pentru propria securitate, în special la frontierele Uniunii, chiar dacă NATO rămâne angajată în apărarea Europei.