• Uniunea Europeană a demarat acțiuni legale împotriva Regatului Unit
  • Boris Johnson ar fi încălcat legislația internațională cu privire la punerea în aplicare a Brexitului în Irlanda de Nord
  • Curtea de Justiție a Uniunii Europene ar putea decide și ar putea condamna Regatul Unit la sancțiuni financiare și comerciale

Uniunea Europeană a demarat acțiuni legale împotriva Regatului Unit, susținând că Boris Johnson a încălcat legislația internațională cu privire la punerea în aplicare a Brexitului în Irlanda de Nord, relatează The Guardian.

Este a doua oară în șase luni când Bruxelles-ul a lansat proceduri de încălcare a dreptului comunitar împotriva Regatului Unit pentru Brexit. Acestea au venit după amenințarea de anul trecut a primului ministru britanic de a suprima o parte din acordul de retragere prin proiectul de lege privind piața internă.

În cele din urmă, Curtea de Justiție a Uniunii Europene ar putea decide și ar putea condamna Regatul Unit la sancțiuni financiare și comerciale. UE a acuzat Marea Britanie că a încălcat dispozițiile de bună credință din acordul de retragere după decizia sa unilaterală de acum două săptămâni de a întârzia punerea în aplicare a unei părți a protocolului Irlandei de Nord referitoare la controalele asupra mărfurilor expediate din Marea Britanie în regiune.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un oficial european a spus că, în schimbul unui acord privind perioadele de grație, UE a solicitat Regatului Unit să furnizeze un „plan” care să detalieze modul în care va implementa protocolul Irlanda de Nord, dar acest lucru nu a fost niciodată livrat de guvernul londonez.