• UE și China au convenit să aibă relații comerciale „echilibrate”, potrivit președintelui Comisiei Europene.
  • Von der Leyen și Charles Michel au vizitat China, pentru a discuta cu președintele Xi Jinping.
  • Von der Leyen a reiterat că liderii UE resping „concurența neloială”.

Uniunea Europeană și China au convenit să aibă relații comerciale „echilibrate”, în urma discuțiilor pe care le-a avut joi la Beijing cu liderul chinez Xi Jinping, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie AP.

Von der Leyen și Charles Michel, reprezentant al Consiliului UE au efectuat o vizită de două zile în China pentru discuții cu Xi Jinping, care s-au axat pe disputele privind comerțul, subvențiile și o
diviziune profundă cu privire la războiul din Ucraina.

„Din punct de vedere politic, liderii europeni nu vor putea tolera ca baza noastră industrială să fie subminată de concurența neloială. Ne place concurența. Ea ne face mai buni la cele mai mici prețuri. Este bună pentru consumatori. Dar concurența trebuie să fie corectă. Insistăm asupra concurenței loiale în cadrul pieței unice. Prin urmare, insistăm, de asemenea, asupra concurenței loiale din partea companiilor care vin pe piața noastră unică. Și mă bucur că am convenit cu președintele Xi că schimburile comerciale ar trebui să fie echilibrate între noi doi”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Ursula von der Leyen: Liderii UE resping „concurența neloială”

Von der Leyen a reiterat că liderii UE resping „concurența neloială”, în condițiile în care blocul comunitar cere Chinei să îmbunătățească accesul la piață pentru a rezolva un dezechilibru comercial anual de peste 200 de miliarde de dolari între cele două părți.

De asemenea, UE a îndemnat China să își folosească influența pe care o are asupra Rusiei pentru a contribui la încheierea conflictului din Ucraina.

„Împreună cu China, am fost de acord că acordarea de ajutoare vitale celor mai vulnerabile trebuie să fie o prioritate de top. Și împreună susținem relansarea procesului politic bazat pe soluția celor două state”, a explicat Charles Michel, președintele Consiliului Uniunii Europene.

Citește și