• Uniunea Europeană va acorda Kievului 1,5 miliarde de euro pe lună în 2023.
  • Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit după ce cei 27 de lideri naţionali ai UE au discutat despre sprijinirea Ucrainei în timpul summitului de vineri de la Bruxelles.
  • Ea a declarat că UE a acordat Ucrainei 19 miliarde de euro în acest an, dar că summitul a avut în vedere anul 2023, potrivit Reuters.

Uniunea Europeană va acorda Kievului 1,5 miliarde de euro pe lună în 2023 pentru a ajuta la administrarea Ucrainei în timp ce aceasta luptă împotriva trupelor invadatoare ale Rusiei, a declarat vineri şeful executivului blocului.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit după ce cei 27 de lideri naţionali ai UE au discutat despre sprijinirea Ucrainei în timpul summitului de vineri de la Bruxelles.

Ea a declarat că UE a acordat Ucrainei 19 miliarde de euro în acest an, dar că summitul a avut în vedere anul 2023, potrivit Reuters.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Este foarte important pentru Ucraina să aibă un flux de venituri previzibil şi stabil” , a spus ea, adăugând că Kievul şi-a estimat nevoile lunare la 3-4 miliarde de euro „pentru elementele de bază” .

Ursula von der Leyen a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că UE va finanţa 1,5 miliarde de euro pe lună din această sumă, restul urmând să vină din partea Statelor Unite şi a instituţiilor internaţionale.

Asta va da un total de 18 miliarde pentru anul viitor – o sumă pe care Ucraina se poate baza şi în care există un flux de venit stabil şi fiabil, previzibil” .