Uniunea Europeană va acorda Ucrainei 18 miliarde de euro anul viitor pentru a ajuta la administrarea Ucrainei

spital Ucraina

spital Ucraina

Uniunea Europeană va acorda Kievului 1,5 miliarde de euro pe lună în 2023 pentru a ajuta la administrarea Ucrainei în timp ce aceasta luptă împotriva trupelor invadatoare ale Rusiei, a declarat vineri şeful executivului blocului.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit după ce cei 27 de lideri naţionali ai UE au discutat despre sprijinirea Ucrainei în timpul summitului de vineri de la Bruxelles.

Ea a declarat că UE a acordat Ucrainei 19 miliarde de euro în acest an, dar că summitul a avut în vedere anul 2023, potrivit Reuters.

Este foarte important pentru Ucraina să aibă un flux de venituri previzibil şi stabil” , a spus ea, adăugând că Kievul şi-a estimat nevoile lunare la 3-4 miliarde de euro „pentru elementele de bază” .

Ursula von der Leyen a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că UE va finanţa 1,5 miliarde de euro pe lună din această sumă, restul urmând să vină din partea Statelor Unite şi a instituţiilor internaţionale.

Asta va da un total de 18 miliarde pentru anul viitor – o sumă pe care Ucraina se poate baza şi în care există un flux de venit stabil şi fiabil, previzibil” .

Exit mobile version