• Miniştrii UE solicită aprobarea unui cod etic pentru influenceri.
  • Oficialii europeni pun accent pe protecția sănătății mintale și pe democrație.
  • Legile aprobate până acum vizează semnalarea mesajelor de publicitate.

Influencerii primesc „follow” și de la Uniunea Europeană. La recenta reuniune a Consiliului UE, miniștrii culturii au cerut reguli stricte pentru influencerii online. Se propun măsuri de promovare a comportamentului responsabil pe rețelele sociale.

Ce măsuri propun miniștrii UE pentru regularea influencerilor?

Miniștrii culturii din statele UE au cerut dezvoltarea unor politici pentru încurajarea comportamentului responsabil în rândul influencerilor. Acestea includ crearea unui cod etic, îmbunătățirea alfabetizării mediatică a influencerilor, și conștientizarea impactului pe care îl pot avea asupra sănătății mintale și democrației. Propunerile vizează și sporirea supravegherii influencerilor minori de către părinți sau tutori, și solicită implicarea acestora în elaborarea politicilor comunitare ce afectează media.

Ce reguli există acum în Europa pentru influenceri?

Miniștrii UE consideră că un cod etic este vital pentru a asigura că influencerii acționează într-un mod care respectă normele etice și legale. Codul etic ar ajuta la prevenirea răspândirii informațiilor eronate, dezinformării, discursurilor de ură și conținutului ilegal sau dăunător. Acesta ar oferi, de asemenea, un cadru pentru influenceri pentru a evalua impactul conținutului lor asupra audienței, promovând astfel o mai mare responsabilitate socială.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Citește și