• Apărarea persoanelor LGBTQ este din ce în ce mai dificilă în China lui Xi.
  • Reprimarea diversității sexuale s-a adâncit în universitățile de top.
  • Doi riscă să fie exmatriculați pentru că au răspândit 10 steaguri ,,curcubeu” în campusul universitar la mijlocul lunii mai.

Doi studenți de la una dintre cele mai prestigioase universități din China au primit foarte multe mustrări pentru că au distribuit steaguri LGBTQ în campusul universitar, scrie Bloomberg.

Studenții au vrut să sublinieze modul în care intoleranța tot mai mare a națiunii față de diversitatea sexuală se extinde și mai mult în campusuri.

Cei doi riscă să fie exmatriculați pentru că au răspândit 10 steaguri ,,curcubeu” în campusul universitar la mijlocul lunii mai.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Reprezentanții Universității Tsinghua le-au spus celor doi că acest lucru contravine regulilor școlare. Aproximativ o lună mai târziu, unul dintre studenți a fost chemat să discute cu personalul școlii despre incident.

Fără job la stat

În ultimele zile, studenții au primit avertismente oficiale, care le interzic să primească burse sau premii timp de șase luni. Dacă vor încalcă o altă regulă a școlii în această perioadă, școala i-ar putea exclude pentru slujbe în administrația publică și în întreprinderi de stat.

Discuțiile despre acest incident au apărut și în social media, mai exact pe platforma chineză ,,WeChat„, deși articolele aferente au fost șterse rapid din aplicație. Universitatea nu a răspuns la o solicitare.

,,Mișcările împotriva steagului LGBTQ nu sunt fără precedent, dar, în comparație cu ceea ce au reușit să facă studenții în trecut, acest lucru pare exagerat”, a declarat Darius Longarino, membru senior la Centrul Paul Tsai China de la Facultatea de Drept din Yale.

,,Acest incident este cel mai recent exemplu al faptului că autoritățile universitare constrâng din ce în ce mai mult spațiul pentru susținerea și exprimarea LGBT – chiar și atunci când este blând și discret”.

Comunitatea LGBTQ din China este supusă unei presiuni tot mai mari pe măsură ce președintele promovează valori mai conservatoare și mai conformiste în ceea ce privește genul și identitatea sexuală.