• Aeroportul a precizat că a luat această decizie în urma consultării cu companiile aeriene, care nu sunt mulțumite de ea.
  • A fost al treilea aeroport din lume în 2021 pentru pasagerii internaționali, după aeroporturile din Dubai și Istanbul.
  • În septembrie, numărul de pasageri care pleacă de pe aeroport a fost limitat la 67.500, a precizat aeroportul într-un comunicat.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam – unul dintre cele mai aglomerate din Europa – a anunțat joi că intenționează să continue să limiteze numărul de călători care pleacă de pe aeroport până la începutul anului 2023. Aeroportul a precizat că a luat această decizie în urma consultării cu companiile aeriene, care nu sunt mulțumite de ea, a precizat Schiphol într-un comunicat de presă.

Se așteaptă ca plafoanele să se extindă până la sfârșitul lunii martie, deși Schiphol a declarat că va analiza din nou situația spre sfârșitul anului pentru a vedea dacă ar fi posibil mai mult de la sfârșitul lunii ianuarie.

Schiphol a făcut această alegere pentru a oferi călătorilor o experiență de călătorie fiabilă, precum și predictibilitate și stabilitate pentru companiile aeriene, se arată în comunicat. În același timp, aeroportul lucrează din greu pentru a îmbunătăți capacitatea la securitate. Aeroportul a declarat că lucrează cu companiile de securitate și cu sindicatele pentru a îmbunătăți situația, menționând provocările unei piețe a forței de muncă restrânse.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Este un lucru de care trebuie să fim realiști, a declarat Hanne Buis, COO la Royal Schiphol Group, într-un comunicat. De aceea, abia în cursul acestui an va deveni clar dacă mai mult este posibil după ianuarie.
Comunicatul de presă nu a oferit o cifră pentru limitările de capacitate. Acesta a precizat că coordonatorii de sloturi vor lucra cu companiile aeriene pentru a îndeplini cerințele de capacitate ale aeroportului.
Aeroportul Schiphol este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume în ceea ce privește traficul internațional de pasageri.

A fost al treilea aeroport din lume în 2021 pentru pasagerii internaționali, după aeroporturile din Dubai și Istanbul, potrivit cifrelor Consiliului Internațional al Aeroporturilor.

Un plafon de pasageri a fost introdus pentru prima dată la aeroport în iunie, Schiphol dând vina pe o cerere de călătorii mai mare decât se aștepta și pe o piață a muncii strânsă care lasă prea puțini angajați pentru a face față. Aeroportul a anunțat în august că va prelungi limitele de pasageri până în septembrie și octombrie.

În septembrie, numărul de pasageri care pleacă de pe aeroport a fost limitat la 67.500, a precizat aeroportul într-un comunicat. Acest număr a fost majorat la 69.500 pe zi în octombrie.