• În noul centru vor fi asigurate, în primă fază, 8 fluxuri de vaccinare, însemnând o capacitate de imunizare de 576 de persoane pe zi
  • Persoanele care au deja programări nu își vor pierde rândul, ci vor fi notificate prin SMS despre schimbarea adresei de vaccinare
  • Până acum, în județul Constanța au fost administrate un număr total de 32.340 de doze de vaccin

Cel mai mare centru de vaccinare din județul Constanța, cel amenajat la Pavilionul Expozițional de pe Bulevardul Mamaia, devine de luni funcțional. Acesta va prelua fluxurile de la Spitalul Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, persoanele care au deja programări la unitatea modulară de pe Stadionul „Portul” nu își vor pierde programările și vor fi notificate prin SMS despre schimbarea adresei de vaccinare.

Conform autorităților, mutarea fluxurilor s-a făcut în urma unei analize care a stabilit că Pavilionul Expozițional permite o utilizare eficientă a resursei umane și, în același timp, va permite gestionarea mai bună a numărului mare de persoane care vor să se imunizeze, ținând cont de preconizata creștere a capacității de vaccinare.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Astfel, în noul centru vor fi asigurate, în primă fază, 8 fluxuri de vaccinare, însemnând o capacitate de imunizare de 576 de persoane pe zi. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, vor fi operaționalizate alte 6 noi fluxuri. De altfel, Pavilionul Expozițional poate ajunge până la o capacitate de 40 de fluxuri.

Centrul a fost amenajat de Primăria Constanța, în grija căreia va intra și asigurarea resursei umane necesare, dar și gestionarea logistică pentru o funcționare fluidă a procesului de vaccinare, a mai transmis Prefectura.

Până acum, în județul Constanța au fost administrate un număr total de 32.340 de doze de vaccin, 31.960 cu vaccinul dezvoltat de Pfizer BioNTech și 380 cu vaccinul dezvoltat de Moderna. De altfel, numărul total al persoanelor vaccinate în județ este de 26.709.