• Forțele armate din Taiwan spun că o aeronavă neidentificată a fost găsită zburând deasupra Quemoy.
  • Ministrul de externe chinez Wang Yi a cerut joi comunității internaționale să se opună oricăror mișcări care contestă principiul unei singure Chine.
  • Wang Yi a respins acuzațiile nefondate ale G7 împotriva inițiativelor rezonabile și legitime ale Chinei de a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială.

PLA a lansat până acum 11 rachete DF lângă Taiwan, iar insula condamnă „acțiunile iraționale”. Beijingul intensifică exercițiile militare ample într-un joc de război fără precedent, considerat o blocadă de facto a insulei

Forțele armate din Taiwan spun că o aeronavă neidentificată a fost găsită zburând deasupra Quemoy, iar trupele au tras rachete pentru a avertiza drona să plece. Potrivit ziarului chinez Global Times, care citează analiști militari, exercițiile sunt de o amploare „fără precedent” deoarece aceste rachete vor zbura pentru prima dată deasupra Taiwanului, cu „muniție reală și focuri de artilerie cu rază lungă de acțiune”.

„Ministerul Apărării Naționale subliniază că va respecta principiul pregătirii pentru război fără a căuta războiul”, a declarat ministerul taiwanez al apărării într-un comunicat. Ministrul de externe chinez respinge hotărât declarația G7 cu privire la regiunea Taiwan

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Consilierul de stat și ministrul de externe chinez Wang Yi a cerut joi comunității internaționale să se opună oricăror mișcări care contestă principiul unei singure Chine și să se unească pentru a proteja pacea și stabilitatea în regiune.

El a făcut aceste remarci în timp ce a participat la Reuniunea miniștrilor de externe China-ASEAN din Phnom Penh, Cambodgia. Wang Yi a spus că SUA sunt cele care provoacă necazuri, provoacă crize și continuă să intensifice tensiunile.

Wang Yi a respins acuzațiile nefondate ale G7 împotriva inițiativelor rezonabile și legitime ale Chinei de a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială.