• Un seism cu magnitudinea 5,6 a zdruncinat luni clădirile din capitala Indoneziei, Jakarta.
  • Până la douăzeci de persoane au fost ucise, au declarat oficialii.
  • Mişcările telurice au fost resimţite puternic în capitala Jakarta, provocând panică printre locuitorii care s-au grăbit să iasă din case şi clădiri.

Cel puţin 46 de persoane au murit şi 700 au fost rănite în urma seismului de 5,6 care s-a produs luni în provincia Java de Vest din Indonezia, conform autorităţilor locale, potrivit CNN și Reuters

Conform celor mai recente date, 46 de persoane au fost ucise… Circa 700 de persoane au fost rănite” , a declarat postului Metro TV Herman Suherman, directorul administrativ din oraşul Cianjur din provincia Java de Vest, precizând că se înregistrează un aflux continuu al victimelor.

Un seism cu magnitudinea 5,6 a zdruncinat luni clădirile din capitala Indoneziei, Jakarta. Până la douăzeci de persoane au fost ucise, au declarat oficialii, potrivit Reuters.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Herman Suherman, un oficial guvernamental din Cianjur, orașul din Java de Vest în care a fost localizat epicentrul cutremurului, a declarat pentru postul de știri MetroTV că până la 20 de persoane au murit și alte 300 au fost rănite.

Asta este de la un singur spital, există patru spitale în Cianjur” , a spus el, adăugând că este posibil ca bilanțul morților și al răniților să crească.

Cutremurul s-a produs în provincia Java de Vest, în apropierea localităţii Cianjur, la aproximativ 100 de kilometri de Jakarta, conform Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică din Indonezia.

Seismul a avut loc la ora locală 13:21 (06:21 GMT), iar epicentrul a fost localizat la o distanţă de 10 kilometri sud-vest de Cianjur, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit agenţiei.

Cutremurul nu a avut potenţialul de a declanşa un tsunami.

Mişcările telurice au fost resimţite puternic în capitala Jakarta, provocând panică printre locuitorii care s-au grăbit să iasă din case şi clădiri.

Institutul american de geofizica (USGS) a indicat o magnitudine iniţială de 5,4 grade.