• Nouăzeci și doi de migranți au fost găsiți aproape goi și cu vânătăi după ce ar fi fost forțați să traverseze râul Evros din Turcia în Grecia.
  • Migranții erau toți bărbați, fără haine și unii dintre ei ar fi avut răni.
  • Deși circumstanțele rămân neclare, autoritățile grecești și turcești s-au arătat reciproc cu degetul.

UPDATE

Președinția turcă a respins duminică cu vehemență orice responsabilitate pentru soarta celor 92 de refugiați găsiți goi pe partea greacă a frontierei și a îndemnat Grecia să „pună capăt acuzațiilor nefondate„, relatează presa internațională.

Cerem Greciei să renunțe cât mai curând la atitudinea inumană față de refugiați și să pună capăt acuzațiilor false și nefondate la adresa Turciei” , a declarat Fahrettin Altun, șeful departamentului de comunicare al președinției turce.

Într-o serie de tweet-uri în turcă, greacă și engleză, el a acuzat Grecia că „a lansat mașina de știri false pentru a arunca suspiciuni asupra Turciei” și pe ministrul grec al imigrației că „confundă acțiunile Greciei și ale Turciei” .

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Nouăzeci și doi de refugiați au fost găsiți goi după ce au fost forțați să traverseze râul Evros, care separă Turcia de Grecia, a declarat duminică ministrul grec al protecției civile, vorbind de o „imagine inumană” , scrie presa internațională BBC, AP și Le Monde.

FOTO – captură de ecran https://in-cyprus.philenews.com/news/international/92-naked-migrants-collected-by-greek-authorities-in-evros-region/

Agenţia europeană de supraveghere a frontierelor Frontex a confirmat pentru France Presse „salvarea a 92 de migranţi vineri” cu ajutorul autorităţilor grece.

Agenţii Frontex au raportat că migranţii au fost găsiţi dezbrăcaţi şi unii dintre ei aveau răni vizibile„, a menţionat din Varşovia, de la sediul Frontex, o purtătoare de cuvânt a agenţiei.

Potrivit Atenei, Ankara i-a forţat pe migranţi, majoritatea sirieni şi afgani, să se dezbrace înainte de a-i expulza către partea greacă a graniţei.

Ministrul grec al protecţiei civile Takis Theodorikakos a acuzat Turcia de „instrumentalizarea imigraţiei ilegale” , în timp ce Ankara a dezminţit orice implicare în aplicarea de tratamente degradante refugiaţilor respectivi.

Grecia trebuie să înceteze cu „manipularea şi necinstea” , a transmis pe Twitter ministrul de interne adjunct grec Ismail Catakli.

Ministrul grec pentru migraţie, Notis Mitarachi, a calificat la rândul său sâmbătă acest incident drept o „ruşine pentru civilizaţie” .

Incidentul are loc în contextul în care Atena este învinuită frecvent de ONG-uri şi reporteri de investigaţie de respingerea ilegală şi violentă de migranţi la graniţele sale maritime şi terestre cu Turcia, ea negând însă că ar fi recurs la astfel de practici.