• Bilanţul victimelor a crescut până la 568 de victime.
  • Zborurile civile de pe aeroportul Gaziantep, în sud, au fost, de asemenea, suspendate.
  • Operaţiunile din portul Ceyhan au fost suspendate, potrivit agenţiei de transport maritim Tribeca.

Valuri tsunami de mici dimensiuni s-au produs în Marea Mediterană, în apropiere de Cipru, în urma cutremurului devastator din Turcia. De asemenea, două aeroporturi din Turcia au fost închise. Bilanţul victimelor a crescut până la 568 de victime.

Zborurile de pe două aeroporturi din Turcia au fost suspendate în urma cutremurului uriaş de luni. Aeroportul Hatay din sud-estul ţării a fost închis din cauza pagubelor provocate de dezastru, potrivit Sky News.

Zborurile civile de pe aeroportul Gaziantep, în sud, au fost, de asemenea, suspendate. Şi operaţiunile din portul Ceyhan au fost suspendate, potrivit agenţiei de transport maritim Tribeca.

Recomandări

POLITICO: IOHANNIS „VÂNEAZĂ” JOB DE TOP
BĂLAN POATE ASIGURA VOT ELECTRONIC
A.I. ÎȚI ADUCE AMINTIRILE DIN COPILĂRIE
ALTMAN ÎNCEPE TRAINING CU URMĂTORUL MODEL A.I.
PROTESTE DE AMPLOARE ÎN GEORGIA
DEFICITUL BUGETAR S-A DUBLAT

„Mici tsunami-uri” au fost înregistrate în largul coastei Famagusta, dar nu au fost provocate pagube, potrivit directorului departamentului geologic al Ciprului, Christodoulos Hadjigeorgiou.

De asemenea, o alertă de tsunami emisă în Italia în urma cutremurului a fost retrasă. Departamentul de Protecţie Civilă din Italia emisese o declaraţie în această dimineaţă în care recomanda populaţiei să se îndepărteze de zonele de coastă din sud. Trenurile din Sicilia, Calabria şi Apulia au fost oprite ca măsură de precauţie, dar au fost reluate acum.

În paralel, bilanţul victimelor din Turcia şi Siria urcă din nou vertiginos ajungând la 568 de morţi

Faptul că seismul a avut loc la primele ore ale dimineţii, în timp ce oamenii dormeau, a provocat mai multe victime decât dacă ar fi avut loc în timpul zilei.