Urmările exploziei din Beirut: 300.000 de oameni au rămas fără locuințe

Urmările exploziei din Beirut: 300.000 de oameni au rămas fără locuințe Sursă foto: Profimedia
  • Explozia puternică din Beirut are urmări dezolante.
  • 300.000 de oameni au rămas fără locuințe.
  • Jumătate de oraș a fost distrus în urma exploziei.

Update: Numărul morților se ridică la 135. Sunt aproximativ 5.000 de răniți

Ministrul Sănătății din Liban spune că a crescut numărul morților, ajungând la 135. Sunt 5000 de răniți, în timp ce zeci de persoane sunt date dispărute, potrivit postului de știri libanez Al Manar TV.

Update: Libanul anunță stare de urgență timp de două săptămâni la Beirut

Guvernul libanez a declarat o stare de urgență de două săptămâni, aducând forțele militare în capitală. Guvernul a anunțat măsura în timpul unei ședințe, potrivit Associated Press.

Aproape 300.000 de oameni și-au pierdut locuinţele după explozia uriaşă din portul din Beirut, care a omorât cel puțin 100 de oameni și rănit alte mii, a anunțat Guvernatorul capitalei libaneze, scrie The Telegraph.

Marwan Aboud a mai spus că jumătate din oraș a fost distrus de explozie, avertizând că numărul morților ar putea să fie mai mare de 100, multe victime fiind încă sub dărâmături. În plus, 85% din stocurile de cereale din Liban, care se bazează foarte mult pe import, au fost distruse. Acest lucru ar sugera că țara are suficiente cereale doar pentru încă o lună. 

Guvernul libanez a anunțat, de asemenea, că îi va plasa pe toți cei responsabili pentru dezastru în arest la domiciliu, în timp ce ancheta va continua. 

Unii oameni încă îi caută pe cei dragi dispăruți. Până acum, cel puțin 4.000 de oameni au fost răniți, iar spitalele nu mai fac față. Numărul morților ar putea crește și mai mult, a spus șeful Crucii Roșii libaneze, George Kettaneh.