• 337 de persoane au fost condamnate la închisoare pe viață, în procesul puciului eșuat din Turcia, din 2016.
  • Printre cei condamnați se află cadre militare si civili.
  • În 2016 a avut loc o tentativă de lovitură de stat eșuată, care l-a vizat pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Finalul procesului puciului eșuat din 2016, din Turica, a avut un rezultat drastic. Un tribunal turc a condamnat, joi, 337 de persoane la închisoare pe viață, printre acestea numărându-se și ofițeri și piloți ai armatei turce.

Cele 337 de persoane condamnate s-au făcut vinovate de „tentativă de asasinare a preşedintelui”, „de tentativă de răsturnare a ordinii constituţionale”, precum și de „omucideri voluntare”, potrivit BBC. Circa 500 de inculpați s-au numărat în acest proces. 60 dintre acestea au primit sentințe diferite de încarcerare, iar 75 au fost achitate.

Erdogan îl acuză pe clericul musulman Fethullah Gulen din SUA

Printre cei condamnați se numără și piloți care au bombardat clădiri istorice din capitala Ankara, precum Parlamentul, dar și ofițeri și civili care au contribuit la lovitura de stat de la baza militară de la Akinci. Bombardamentul a ucis 68 de persoane în Ankara și a rănit peste 200.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Clericul musulman Fethullah Gulen din SUA a conceput complotul, ceea ce a dus la arestări în masă, susține președintele Erdogan.

Mai mult, puciul orchestrat a avut loc în noaptea de 15 spre 16 iulie 2016, în urma căruia și-au pierdut viața 215 persoane și s-au înregistrat peste 2.000 de răniți.