Urme de pași de 120,000 ani, găsite în Arabia Saudită. Studiile arată ca ar putea fi umane

  • Urmele au fost descoperite în timpul altui studiu
  • Cercetătorii cred că urmele sunt de Homo Sapiens
  • Au fost descoperite și amprente de animale

Sute de urme fosilizate, de 120.000 ani, au fost descoperite în Arabia Saudită. Conform cercetătorilor, ar putea fi cele mai timpurii dovezi ale existenței umane în regiune, relatează CNN.

În timpul unui studiu asupra unui lac antic din deșertul Nefud, cercetătorii au descoperit urmele care, conform acestora, au ieșit la iveală în urma eroziunii sedimentelor.

Printre cele 376 structuri antice descoperite în jurul lacului Alathar, experții au găsit și amprente de animale, precum cai, cămile și elefanți, cei din urmă fiind declarați ,,dispăruți”  în Levant de 400.000 ani.

Ce i-a surprins pe cercetători sunt cele 7 urme de hominizi descoperite. Mathew Stewart, unul dintre cercetători, a declarat: ,,Ne-am dat imediat seama de potențialul acestor descoperiri. Urmele sunt dovezi de neînlocuit, oferă detalii despre trecut pe care altfel nu le-am obține”

Specialiștii cred că urmele datează din ultima perioadă interglaciară – o perioadă marcată de condiții de umiditate sporite, care au facilitat mobilizarea oamenilor și animalelor prin regiune.