• Jandarmii din Harghita au intervenit în noaptea de miercuri spre joi pentru îndepărtarea mai multor urşi care au ajuns pe străzile din oraş.
  • Unul dintre urşi a spart uşa unui magazin şi a pătruns înăuntru.

Potrivit IJJ Harghita, primul apel a fost primit la 112 la ora 23:26 şi a fost făcut de către o femeie care anunţa prezenţa unui urs în interiorul unei pensiuni din oraşul Băile Tuşnad.

La faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie, care însă nu a mai găsit ursul. Animalul sălbatic a provocat stricăciuni, fiind mai mult decât probabil în căutare de hrană.

Al doilea apel a fost făcut la aproximativ o oră după miezul nopţii, un bărbat semnalând prezenţa unui urs în faţa primăriei din aceeaşi localitate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Din cele relatate de către apelant ursul a spart uşa unui magazin, intrând în acesta”, au transmis jandarmii.

Un echipaj a ajuns în scurt timp la faţa locului şi a îndepărtat din locul unde iniţial fusese semnalat doar o ursoaică cu trei pui.

Continuându-şi patrularea, echipajul de jandarmerie a mai observat urşi pe străzile din localitate şi aceştia fiind îndepărtaţi spre zona împădurită.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.