Autoritățile din Tg.Mureș vor să captureze un urs care obișnuiește să se plimbe printr-un cartier al orașului. Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care se va apela la o firmă specializată în astfel de activități.

Ursul a fost văzut de mai multe ori pe două străzi din orașul Tg.Mureș. De aceea, autoritățile au decis să-l captureze și să-l transporte în altă zonă.

„Facem toate demersurile instituționale pentru a începe operațiunea de relocare a ursului semnalat de târgumureșenii din zona Tudor. În baza unei Hotărâri de Consiliu Local, vom încheia un contract de prestări servicii, astfel încât să se intervină atât pentru îndepărtarea ursului, care, în această perioadă coboară în zona Tudor (străzile Negoiului și Posada)”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Primăriei Tg.Mureș.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De asemenea, autoritățile vor să obțină o derogare de la Ministerul Mediului pentru capturarea sau împușcarea urșilor care ajung în oraș.

„Vom lua toate masurile pentru obținerea derogării de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru capturarea în vederea relocării sau recoltării exemplarelor de urs”, au precizat reprezentanții Primăriei Tg.Mureș.