• Maia Sandu este prima femeie aleasă în funcția de președinte în Republica Moldova
  • Ursula von der Leyen a felicitat-o pe Maia Sandu, printr-un mesaj transmis pe Twitter
  • Și Vladimir Putin i-a transmis „succes, multă sănătate și bunăstare”

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a felicitat-o luni pe Maia Sandu, câştigătoarea alegerilor prezidenţiale în Republica Moldova, pe care a asigurat-o de sprijinul Uniunii Europene. Mesajul a fost transmis pe Twitter.

Felicitări, Maia Sandu. Victoria ta este un apel clar pentru abordarea problemei corupţiei şi restaurarea respectului faţă de domnia legii – calea spre un viitor prosper. UE este gată să sprijine Moldova”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter, luni.

Şi preşedintele Rusiei a felicitat-o pe Maia Sandu. Vladimir Putin i-a transmis succes, multă sănătate şi bunăstare, în mesajul prin care a felicitat-o pentru că a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Noul preşedinte a oferit un prim discurs luni, făcând apel la cetăţeni să contribuie la binele ţării, prezentând totodată câteva puncte-cheie de pe agenda sa de lucru. „Victoria de astăzi este victoria oamenilor care vor o ţară corectă, a celor care vor să obţină succese. Unitatea care a învins astăzi ne va ghida şi în anii care urmează”, a declarat prima femeie preşedinte a Republicii Moldova.