Ursula von der Leyen amână pentru săptămâna viitoare anunțul celor 26 de noi comisari europeni

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a amânat până săptămâna viitoare anunţarea portofoliilor celor 26 de comisari nominalizaţi pentru noul executiv, potrivit a trei oficiali informaţi în legătură cu decizia ei, relatează POLITICO.

Iniţial, aşteptările erau ca echipa Ursulei von der Leyen să programeze pentru miercuri dimineaţă o întâlnire cu liderii diferitelor grupuri politice din Parlamentul European şi apoi să anunţe public următorul colegiu de comisari. Această întâlnire a fost însă amânată.

Ursula von der Leyen se va întâlni acum cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European marţi, 17 septembrie, la ora 9:00.

Luni, Slovenia a propus-o comisar, pe ultima sută de metri, pe Marta Kos, fost ambasador, ceea ce contribuie la atingerea obiectivului lui von der Leyen de a avea o Comisie mai echilibrată din punct de vedere al genului. Cu toate acestea, parlamentul sloven trebuie încă să aprobe această schimbare şi din această cauză a fost amânat anunţul noii Comisii Europene.

Exit mobile version