• În urma deciziei UE de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţară candidată la UE, președinta Comisiei a declarat că „toate ţările trebuie să îşi facă temele înainte de a trece la următoarea etapă a procesului de aderare”.
  • Ea a adăugat că decizia de astăzi întăreşte Ucraina şi Republica Moldova, plus Georgia, căreia UE este pregătită să îi acorde statutul de candidat după ce vor fi abordate priorităţile restante.
  • Charles Michel, președintele Consiliului European, spune că mesajul Ursulei este „un mesaj de unitate, de determinare în termeni politici”.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că ţările candidate la Uniunea Europeană au „teme de făcut” înainte de următoarea etapă a procesului de aderare.

Vorbind în timpul unei scurte conferinţe de presă alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de preşedintele Consiliului European Charles Michel, în urma deciziei UE de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţară candidată la UE, ea a declarat că „toate ţările trebuie să îşi facă temele înainte de a trece la următoarea etapă a procesului de aderare, dar sunt convinsă că toate vor acţiona cât mai rapid şi vor lucra cât mai mult posibil pentru a pune în aplicare reformele necesare”, potrivit CNN.

Ea a adăugat că decizia de astăzi întăreşte Ucraina şi Republica Moldova, plus Georgia, căreia UE este pregătită să îi acorde statutul de candidat după ce vor fi abordate priorităţile restante, „în faţa agresiunii ruseşti şi întăreşte Uniunea Europeană, deoarece arată încă o dată lumii că Uniunea Europeană este unită şi puternică în faţa ameninţărilor externe”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Este un mesaj foarte puternic care este transmis. Un mesaj de unitate, de determinare în termeni politici”, a adăugat Charles Michel.

Autor: Iulian Moșneagu