• Preşedintele Comisiei Europene cere companiei AstraZeneca să îşi onoreze contractele asumate
  • Ursula von der Leyen şi ceilalţi lideri europeni au dezbătut subiectul într-un summit online
  • Principala temă a discuţiei a fost aprovizionarea cu vaccinuri la nivelul Uniunii Europene
  • AstraZeneca a redus livrările promise pentru primul trimestru de la 80 la 40 de milioane de doze
  • Din decembrie şi până în prezent, Uniunea Europeană a exportat 77 de milioane de doze de vaccin, în 33 de ţări ale lumii

AsraZeneca nu are de ales. Trebuie să livreze dozele de vaccin pe care le-a promis în statele membre ale Uniunii Europene, înainte de a trimite serul în alte colţuri ale lumii. E anunţul făcut de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von de Leyen, la finalul unui summit la care au participat liderii europeni.

Pentru a fi foarte clari, vrem să ne asigurăm că Europa îşi primeşte partea corectă de vaccinuri, pentru a putea să le explicăm cetăţenilor noştri că, atât timp cât companiile îşi exportă vaccinurile în întreaga lume, se întâmplă pentru că îşi respectă pe deplin angajamentele şi nu riscă securitatea aprovizionării în Uniunea Europeană.”, a declarat Ursula Von Der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Avertismentul şefei Comisiei Europene vine în condiţiile în care Uniunea Europeană întâmpină probleme în a-şi accelera campania de vaccinare, cu atât mai mult cu cât multe state mem­bre se confruntă cu un al treilea val al pandemiei.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Nemulţumirea oficialilor europeni vine şi după ce AstraZeneca şi-a onorat contractul cu Marea Britanie în întregime, în timp ce livrările către UE sunt deficitare.