• Pachetul de sancţiuni împotriva Rusiei, al şaselea la număr, urmează să fie aprobat de Comisia Europeană în zilele următoare.
  • Totodată, aceasta a propus ca 3 bănci importante din Rusia să fie deconectate de la sistemul internațional de plăți bancare SWIFT.
  • Vizate de sancțiuni sunt și televiziunile ruseşti, dar şi sectorul energetic. Vom dezactiva și alte două bănci majore din Rusia”, a spus aceasta.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, le cere statelor membre să interzică importul de petrol din Rusia în șase luni. Pachetul de sancţiuni împotriva Rusiei, al şaselea la număr, urmează să fie aprobat de Comisia Europeană în zilele următoare.

„Astăzi abordăm dependența noastră de petrolul rusesc. Și să fim clari, nu va fi ușor pentru că unele state membre sunt puternic dependente de petrolul rusesc! Dar, pur și simplu, trebuie să o facem. Așa că astăzi vom propune interzicerea întregului petrol rusesc în Europa. Aceasta va fi o interdicție completă a importului de petrol rusesc, transport maritim și conducte, brut și rafinat”, a spus Von der Leyen.

Totodată, aceasta a propus ca 3 bănci importante din Rusia să fie deconectate de la sistemul internațional de plăți bancare SWIFT.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ursula von der Leyen a luat măsuri și în ceea ce privește băncile rusești

„Vizate de sancțiuni sunt și televiziunile ruseşti, dar şi sectorul energetic. Vom dezactiva și alte două bănci majore din Rusia.

Am lovit băncile care sunt critice din punct de vedere sistemic pentru sistemul financiar rus și pentru capacitatea lui Putin de a distruge. Acest lucru va consolida izolarea completă a sectorului financiar rus de sistemul global.

Interzicem trei radiodifuzori de stat rusești mari de pe undele noastre. Nu li se va mai permite să-și distribuie conținutul în Uniunea Europeană sub orice formă, fie că este pe cablu, prin satelit, pe internet sau prin intermediul aplicațiilor pentru smartphone”, a mai spus președinta Comisiei Europene.