• Florin Cîțu a mers astăzi la Bruxelles pentru negocieri PNRR.
  • Premierul s-a întâlnit și cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
  • Ursula von der Leyen, după întâlnirea cu Florin Cîțu: „Lucrăm împreună cu România pentru a finaliza un plan solid de redresare și reziliență

Premierul Florin Cîţu a mers astăzi la Bruxelles, pentru negocieri privind Planul Național de Redresare și Reziliență, în baza căruia România ar urma să primească fonduri europene de 29 miliarde de euro. Cîţu a avut o cină de lucru cu Ursula von der Leyen, iar finalul întâlnirii, președinta Comisiei Europene a publicat pe pagina sa de Twitter o poză cu premierul. Ea îî mulțumește lui Cîțu pentru întâlnirea constructivă.

„Mulțumesc prim-ministrului @florincitu pentru întâlnirea constructivă. Lucrăm împreună cu România pentru a finaliza un plan solid de redresare și reziliență, cât mai curând posibil. Progrese bune în ceea ce privește reformele”, a scris pe Twitter, Ursula von der Leyen.

„Am avut o întâlnire foarte constructivă cu președintele Comisiei Europene pentru negocierile privind PNRR, așa cum confirmă și Ursula Von Der Leyen. Romania are un plan ambițios de creștere economică sustenabilă, în urma pandemiei”, a scris pe Facebook și premierul.

Acesta a anunțat că negocierile și întâlnirile continuă și miercuri.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că guvernanții din România nu respectă regulile de bază cerute de CE.

„La cât de rău arată acum lucrurile, premierul Cîțu se va întoarce din nou cu mâna goală de la Bruxelles. În timp ce majoritatea statelor și-au trimis planurile naționale Comisiei Europene, PNL și USR nu respectă nici măcar regulile de bază cerute de CE. Guvernanții încă n-au înțeles că acești bani sunt pentru dezvoltarea României și nu pentru alimentarea clientelei politice înainte de alegerile lor interne”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.