• Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen spune că Europa trebuie să se pregătească de pe acum pentru o întrerupere suplimentară a aprovizionării cu gaz rusesc și chiar și pentru o întrerupere totală din partea Rusiei.
  • Aproape jumătate dintre statele Uniunii Europene suferă deja din cauza restricțiilor de gaz impuse de Kremlin.
  • Comisia Europeană lucrează acum la un plan prin care statele să găsească alternative la gazul rusesc.

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen spune că Europa trebuie să se pregătească de pe acum pentru o întrerupere suplimentară a aprovizionării cu gaz rusesc și chiar și pentru o întrerupere totală din partea Rusiei.

Aproape jumătate dintre statele Uniunii Europene suferă deja din cauza restricțiilor de gaz impuse de Kremlin.

Astăzi, douăsprezece state membre sunt deja afectate direct de întreruperea parțială sau totală a gazului rusesc. Este evident că Putin continuă să folosească energia ca armă, a declarat Ursula Von Der Leyen, președinte Comisia Europeană.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Comisia Europeană lucrează acum la un plan prin care statele să găsească alternative la gazul rusesc. Pentru asta, Ursula von der Leyen spune că este nevoie de solidaritate din partea celor 27 de state.

Vom prezenta acest plan și instrumentele necesare până la jumătatea lunii iulie. Cred că avem nevoie de cooperare europeană și avem nevoie de acțiuni comune ale celor 27 de state. Trebuie să ne asigurăm că, în caz de întrerupere completă, gazul ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie de el, a declarat Ursula Von Der Leyen.

Daniel Pintilie, expert în energie, îți spune care ar trebui să fie o parte dintre măsurile pe care guvernul de la noi să le ia pentru o iarnă care să nu pună probleme serioase populației.

Este extrem de important să avem suficiente gaze în depozitele proprii. În al doilea caz, ar trebui să se asigure că ia suficiente măsuri pentru protejarea populației și aici mă refer la plafonarea prețurilor și să fie tot timpul pregătit să intervină pentru a proteja populația, care este de fapt cea mai expusă la aceste creșteri dec prețuri, spune Daniel Pintilie, expert în energie.