• Preşedintele Comisiei Europene s-a deplasat, luni după-amiază, în Ungaria, în cadrul eforturilor pentru a-l convinge pe premierul Viktor Orban să susţină aplicarea de către UE a unor noi sancţiuni în domeniul energiei împotriva Rusiei.
  • Ţările din cadrul UE nu au ajuns la un acord pentru impunerea celei de-a şasea serii de sancţiuni împotriva Rusiei, care ar include oprirea graduală a importurilor de petrol.
  • Zoltan Kovacs, secretar de stat ungar pentru Comunicarea Internaţională, a reiterat luni că Ungaria nu este de acord cu sancţiunile în domeniul energiei.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a deplasat, luni după-amiază, în Ungaria, în cadrul eforturilor pentru a-l convinge pe premierul Viktor Orban să susţină aplicarea de către Uniunea Europeană a unor noi sancţiuni în domeniul energiei împotriva Rusiei.

„Preşedintele Ursula von der Leyen călătoreşte în Ungaria pentru o întâlnire cu premierul Viktor Orban. Vor discuta subiecte referitoare la securitatea surselor europene de aprovizionare cu energie”, a declarat Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Ţările din cadrul Uniunii Europene nu au ajuns la un acord pentru impunerea celei de-a şasea serii de sancţiuni împotriva Rusiei, care ar include oprirea graduală a importurilor de petrol.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Zoltan Kovacs, secretar de stat ungar pentru Comunicarea Internaţională, a reiterat luni că Ungaria nu este de acord cu sancţiunile în domeniul energiei.

Guvernul Viktor Orban a anunţat, săptămâna trecută, că se opune „formei actuale” a proiectului Comisiei Europene privind oprirea etapizată a importurilor de petrol din Rusia, Ungaria argumentând că, deşi ar beneficia de o derogare, i-ar fi afectată grav securitatea energetică.