Ursula von der Leyen, declarație privind noua variantă COVID: Europa și-a luat măsuri de precauție, vaccinul trebuie adaptat la noile variante

Vineri, 26 noiembrie, Ursula von der Leyen a ținut o conferința de presă prin care și-a exprimat îngrijorarea legată de noua variantă COVID. Președinta Comisiei Europene a făcut o serie de anunțuri legate de măsurile propuse pentru a evita răspândirea virusului.

„Comisia Europeană va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea „frânei de urgență” pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”, a scris von der Leyen pe Twitter.

„Veștile despre noua variantă COVID sunt foarte îngrijorătoare. Am vorbit astăzi cu oameni de știință și cu producători de vaccinuri. Aceștia împărtășesc această îngrijorare. Vă rugăm să vă vaccinați cât mai curând posibil, dacă nu ați făcut-o încă. Și urmați regulile cunoscute pentru a vă proteja”, a declarat Ursula von der Leyen în timpul discursului de azi.

Contractele Uniunii Europene cu producătorii spun că vaccinul trebuie să fie adaptat imediat la noile variante pe măsură ce acestea apar.