Ursula von der Leyen: legile anticorupţie trebuie consolidate în Ucraina

sursă foto - Flickr
  • Preşedintele Comisiei Europene a anunţat necesitatea consolidării legilor anticorupţie în Ucraina.
  • Avizul executivului UE cu privire la cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi gata până la sfârşitul săptămânii viitoare, a transmis Ursula von der Leyen, în timpul celei de-a doua vizite la Kiev.
  • Toate cele 27 de guverne ale UE ar trebui să fie de acord să ofere Ucrainei statutul de ţară candidată, după care vor avea loc discuţii ample privind reformele necesare înainte ca țara să poată fi luată în considerare pentru aderare.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat necesitatea consolidării legilor anticorupţie în Ucraina. Avizul executivului UE cu privire la cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi gata până la sfârşitul săptămânii viitoare.

După întâlnirea cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, preşedintele Comisiei Europene a declarat: „Mai este nevoie de implementarea unor reforme, pentru a combate corupţia, de exemplu sau pentru a moderniza administraţia, ceea ce va contribui, de asemenea, la atragerea investitorilor”, conform The Guardian.

Totodată, von der Leyen i-a spus preşedintelui Zelenski, în timpul celei de-a doua vizite la Kiev, că avizul executivului UE cu privire la cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi gata până la sfârşitul săptămânii viitoare, anunţă Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă comune la Kiev, von der Leyen a declarat că discuţiile de sâmbătă cu Zelenski „ne vor permite să finalizăm evaluarea până la sfârşitul săptămânii viitoare”, cu privire la recomandarea sau nu a Ucrainei drept candidat la aderare.

Această mişcare, a cărei sincronizare era aşteptată pe scară largă, ar fi doar un pas preliminar într-un proces de lungă durată.

Toate cele 27 de guverne ale UE ar trebui să fie de acord să ofere Ucrainei statutul de ţară candidată, după care vor avea loc discuţii ample privind reformele necesare înainte ca Kievul să poată fi luat în considerare pentru aderare.