Ursula von der Leyen părăseşte summitul UE după ce a intrat în contact cu o persoană care are Covid-19

  • Von der Leyen: Tocmai am fost informată că un membru al personalului recepţiei de la biroul meu a fost diagnosticat cu Covid-19
  • Ea a spus că va pleca de la reuniunea Consiliului European
  • Discuțiile de la Bruxelles de azi și mâine vizează relațiile post-Brexit

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat în această după-amiază că pleacă de la reuniunea Consiliului European, începută la Bruxelles, deoarece a fost în contact cu o persoană care are coronavirus.

Tocmai am fost informată că un membru al personalului recepţiei de la biroul meu a fost diagnosticat în această dimineaţă ca având Covid-19. Eu am primit rezultat negativ la test. Totuşi, ca măsură de precauţie, părăsesc imediat reuniunea Consiliului European şi intru în autoizolare”, a transmis Ursula von der Leyen, prin Twitter.

Președintele Klaus Iohannis a participat și la el la summit-ul de astăzi.

Klaus Iohannis: „Din păcate, președinta Comisiei a intrat în autoizolare, după ce ne-am salutat la începutul ședinței. În cazul meu, nu există niciun pericol. Am păstrat distanța, am avut mască și doamna von der Leyen a fost testată negativ chiar în această dimineață.”

Liderii ţărilor europene şi ai instituţiilor UE se reunesc la Bruxelles, azi şi mâine, pentru a discuta în principal despre stadiul negocierilor cu Marea Britanie pe tema relaţiilor post-Brexit şi despre criza pandemiei.