• Uniunea Europeană este pregătită să își intensifice sancțiunile și să ia „măsuri fără precedent” împotriva Rusiei dacă aceasta va da dovadă de o nouă agresiune față de Ucraina.
  • Von der Leyen, vorbind în Parlamentul European, a declarat că UE a colaborat îndeaproape cu Statele Unite pentru a elabora opțiuni care să meargă dincolo de sancțiunile existente

Uniunea Europeană este pregătită să își intensifice sancțiunile și să ia „măsuri fără precedent” împotriva Rusiei dacă aceasta va da dovadă de o nouă agresiune față de Ucraina, a declarat miercuri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Reuters.

Von der Leyen, vorbind în Parlamentul European, a declarat că UE a colaborat îndeaproape cu Statele Unite pentru a elabora opțiuni care să meargă dincolo de sancțiunile existente, vizând sectoarele financiare și energetice ale Rusiei, bunurile cu dublă utilizare și apărarea.

Răspunsul nostru la orice nouă agresiune ar putea lua forma unei intensificări și extinderi solide a acestor regimuri de sancțiuni existente„, a declarat ea în fața parlamentarilor UE.
Și, bineînțeles, suntem pregătiți să luăm măsuri suplimentare, fără precedent, cu consecințe grave pentru Rusia.”

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA