• Aproximativ 97% din personalul Forțelor Aeriene este vaccinat împotriva virusului, un număr mult mai mare decât populația generală a SUA.
  • Forțele aeriene și spațiale au aproximativ 326.000 de membri activi.
  • În total, 79 de militari în uniformă din diferitele servicii au murit din cauza coronavirusului.

Forțele aeriene americane au anunțat că 27 de militari au fost concediați pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19. Aceștia ar fi primii militari activi care ar fi fost îndepărtați pentru că au refuzat vaccinul, informează Reuters.

Pentagonul a decretat vaccinul obligatoriu pentru toți membrii serviciului în luna august. Majoritatea trupelor active au primit cel puțin o doză.

Ann Stefanek, o purtătoare de cuvânt a Forțelor Aeriene, a declarat că soldaților li s-a dat șansa de a explica de ce au refuzat să se vaccineze, dar niciunul dintre ei nu a fost scutit.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Aproximativ 97% din personalul Forțelor Aeriene este vaccinat împotriva virusului, un număr mult mai mare decât populația generală a SUA. Forțele aeriene și spațiale au aproximativ 326.000 de membri activi.

În total, 79 de militari în uniformă din diferitele servicii au murit din cauza coronavirusului.

Statele Unite au atins duminică cifra de 800.000 de decese legate de coronavirus, potrivit unei statistici Reuters. În timp ce țara se pregătește pentru o potențială creștere a numărului de infecții, din cauza condițiilor meteo și a variantei Omicron a virusului.